KENAPA PENTING UNTUK IBU MENGAMBIL VITAMIN C?

APA ITU VITAMIN C ?

Vitamin C merupakan vitamin yang larut air dan cepat dikumuh dari badan. Jadi, penting untuk memilih rumusan Vitamin C terbaik dan boleh membebaskannya secara berperingkat untuk memastikan tubuh mempunyai perlindungan yang diperlukan sepanjang hari.

 

Tahu tak, tahap Vitamin C dalam badan kita akan berkurang apabila terkena JANGKITAN.

  

APAKAH KEISTIMEWAAN VITAMIN C SHAKLEE?

💪Produk semula jadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung yang juga sesuai untuk merera yang mempunyai perut sensitif.

 

💪 Diperkayakan dengan 120mg bioflavonoid sitrus yang bertindak secara sinergi dengan vitamin C, untuk meningkatkan lagi keberkesanannya.

 

💪 LENGKAP dengan SISTEM PERLEPASAN BERPERINGKAT yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa lima jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dan mengurang pembaziran. Ini bersamaan dengan pengambilan satu setengah biji oren setiap jam selama lima jam.

 


APAKAH FUNGSI VITAMIN C ?

Oleh kerana vitamin C tidak dihasilkan oleh tubuh, ianya perlu diambil daripada sumber buah-buahan, sayur-sayuran dan *suplemen vitamin C*.  Vitamin C membantu :

 

1. MENINGKATKAN KESIHATAN IMUN DAN SISTEM SARAF

Salah satu fungsi terpenting yang diberikan oleh vitamin C adalah untuk menyokong sistem imun dan saraf kita. Tubuh mereka yang mempunyai keperluan vitamin C yang mencukupi, mampu mencegah jangkitan berbanding mereka dengan kekurangan vitamin C.

 

2. MENINGKATKAN PENYEMBUHAN

Vitamin C diperlukan untuk penyembuhan luka, membaiki dan mengekalkan tulang rawan, tulang, gigi dan kulit yang sihat. Kajian menunjukkan kekurangan vitamin C dikaitkan dengan kekurangan pembentukan kolagen dan luka yang lambat sembuh. Orang yang mengalami kekurangan vitamin C yang teruk mungkin kehilangan gigi, gusi berdarah dengan mudah dan hilang kekuatan tulang mereka.

 

3. MENYOKONG PENYERAPAN ZAT BESI

Vitamin C meningkatkan penyerapan besi, mineral penting untuk pembentukan normal selsel darah merah dan hemoglobin.

 

4. KULIT BERSERI DAN TANPA CELA

Vitamin C diperlukan bagi menghasilkan kolagen, sejenis protein yang memainkan peranan penting dalam struktur tubuh kita. Kolagen mampu meminimumkan kedutan, tompok-tompok peningkatan usia dan pigmentasi akibat pendedahan kepada cahaya matahari. Ia juga membantu menjadikan warna tona kulit lebih sekata. 
Jom amalkan VITAMIN C SHAKLEE SETIAP HARI untuk menguatkan sistem imun kita melawan sebarang jangkitan. 

Ingin order Vitamin C Shaklee 500mg yang berharga hanya 43 SEN SEBIJI?


Hubungi Miza untuk tempahan dan maklumat lanjut ya,

 

Your Trusted Shaklee Leaders

Master Miza Nazril

012-5852034

................. 

Sebotol  : 180 biji (untuk kegunaan selama 3-6 bulan)

Harga pasaran sebotol : RM97.50


inginkan penjimatan harga dan keahlian Shaklee? contact miza ya


Contact miza di 

https://linktr.ee/bondamiza Hubungi miza untuk tempahan suplemen / pendaftaran keahlian Shaklee & peluang menjana pendapatan!

https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=963856

'Be simply healthy'


#BondaMiza MagNificent & MFMS The Most Happening SHAKLEE Team In Malaysia

Sharifah Salmiza
"Founder Of BondaMiza Millionaire In Shaklee"
012 585 2034 
www.bondamiza.com
www.bersalinmenyusu.com
bersalinplus.blogspot.com.my
bersalinplus.wordpress.com
No comments:

Post a Comment

jika ada pertanyaan sila tinggalkan komen / cadangan di sini yea. terima kasih atas komen anda.. moga bermanfaat.. :D, boleh juga hubungi saya di talian 012 5852034 (whatsapp/telegram) untuk info lanjut.

salam perkenalan mesra ~ Bonda Miza :D